Masak Lemak Udang + Labu
Simple lunch for today...... janji kenyang ...Alhamdulliah. Mr.mama kasi kawan masak lomak ni dengan ikan temenung belah belakang, asyik2 itu saja menunya kan.....apa nak buat feveret dan gabungan yg mengancam selera !!!
Bahan-bahan :
- 250 gram labu - dipotong kiub
- 20 ekor udang segar
- 2 ulas bawang putih
- 2 ulas bawang merah
- 1 liter air
- 1 cawan santan pekat
- Garam secukup rasa
- 1/4 sudu teh serbuk kunyit
- Masukkan air, labu, bawang putih dan bawang merah ke dalam periuk. Masak hingga mendidih.
- Masukkan udang dan serbuk kunyit kacau sebati dan biar sehingga mendidih.
- Masukkan santan pekat dan garam secukup rasa. Kacau sehingga masak.
- Angkat dan boleh dihidangkan....
0 comments:
Post a Comment